На «торгових точках» за 140 гр «чорної ікри» просять — 150 гривень, за «червону» — 100 грн.
Те що це підробка — вказувати не потрібно. По-перше, кав’яр не може бути настільки дешевим. Хоча продавці говорять, що це «конфіскат зі складів, що раніше належали громадянам РФ».
По-друге, на баночках немає українського перекладу, та не вказано імпортера.
Ну і по-третє, це звичайна пофарбована білкова ікра.
❓ Як перевірити підробку?Сьогодні продавці цього продукту пропонують «перевірити» кав’яр на якість — мають відкриті банки. Можна скоштувати. Якщо ви «кав’ярний сомельє», то ви відразу розпізнаєте підробку, якщо ні, — то незвичний солоний смак ні про що вам не скаже. Але продавець відразу «заспокоїть» — саме такий смак саме у справжньому кав’ярі.
Проте, якщо покласти ікринки до склянки із гарячою водою, то якщо ікра справжня — ви побачите білі пластівці. А підробка залишиться неушкодженою, а на поверхні з’являться крапельки жиру.