Написати нам  -  Розмістити статтю  -  Телеграм  -  Facebook  -  YouTube.новини  -  На головну 


   

Що таке рейтинг шин UTQG? Посібник з класифікації гуми


Uniform Tire Quality Grading (єдина градація якості шин - це система, розроблена Національною адміністрацією безпеки дорожнього руху (NHTSA), щоб допомогти споживачам порівнювати якість гуми. Рейтинг UTQG надає інформацію про знос протектора колеса, зчеплення та термостійкість. Розуміння значення рейтингу UTQG може допомогти приймати обґрунтовані рішення при підборі наступного комплекту гуми.
Зношування потектора гуми і пляма контакту з асфальтом
UTQG вимірює три параметри: знос протектора, зчеплення та температуру.

Хто визначає рейтинг UTQG у автомобільних шин?


Виробники тестують та надають свої власні значення. Однак, NHTSA перевіряє точність, виконуючи контроль показників.

В автомобільній промисловості існує консенсус, що рейтинги не завжди відповідають дійсності через те, як проводяться випробування. Що це означає?

Виробники тестують автошини на випробувальних трасах, які знаходяться в контрольованих умовах та не відповідають реальним дорожнім, погодним умовам та стилю їзди.

Оскільки виробники проводять самотестування і не існує обов'язкової в галузі сторонньої перевірки, може виникнути конфлікт інтересів.

Методи випробувань можуть бути застарілими і не відображати досягнення в галузі технологій та складів гуми.

Показники UTQG не відображають індивідуальні звички водіння та типи транспортних засобів, а також те, наскільки правильне обслуговування тягне за собою зміни характеристик коліс.

Чому рейтинги UTQG мають значення?


Показники UTQG вказують, наскільки добре шини працюватимуть і як довго прослужать у «типових» умовах водіння, при належному догляді. Чи варто використовувати UTQG для ухвалення рішення про покупку? Це може бути фактором поряд із гарантією виробника, ціною, відгуками споживачів та іншими факторами, але, ймовірно, це не має бути єдиним вирішальним фактором.

Чи всі колеса мають рейтинг UTQG?


Рейтинги UTQG потрібні лише у Сполучених Штатах для легкової гуми, але вони не потрібні для певних типів, включаючи зимові, автошини для легких вантажівок з глибоким протектором та Run-Flat, а також деякі інші сегменти.
Вимірювання характеристик автошини

Що вимірює знос протектора UTQG


Автошини з високим показником зносу служитимуть довше за нормальних умов водіння. Деякі клієнти засновують свої рішення при купівлю нового комплекту зимової гуми виключно на знос протектора, проте це не зовсім правильно.

Чому? Тому що виробники автошин мають право самостійно повідомляти свої рейтинги, а випробування вкрай обмежені.

Як гума перевіряється на знос протектора
У випробувальному центрі шини встановлюються на спеціальну колону транспортних засобів, де автошини порівнюються з контрольною групою.

Якщо колеса проїжджають 7200 миль (11587,28 км), їм присвоюється рейтинг 100. Таким чином, якщо автошини має оцінку 400, очікується, що вони зношуватимуться вчетверо довше, ніж контрольна модель.

Процес тестування дозволяє робити хитрощі. Виробникам можна вибирати свої власні базові колеса. Контрольні колеса можуть відрізнятися від тих, що доступні у продажу.

Інтернет магазин Autoshini.com проаналізував дані з бази даних виробників Міністерства транспорту США і виявили, що у всіх марок середнє зношування варіюється в залежності від передбачуваного використання шини.
Солк служби коліс

Чи має значення рейтинг зносу протектора UTQG?


Що вам потрібно знати як споживачеві: зношування протектора не скаже вам, скільки миль прослужить автошини. І не скаже, чи вона високоякісна.

Отже, коли клієнт запитує: «Скільки тисяч прослужить гума з показником зносу протектора 500 чи 600?» Відповідь така: це залежить від того, де ви живете, наскільки агресивно ви ведете, наскільки агресивно ви гальмуйте, чи змінюєте колеса місцями і якою місцевістю ви їздите.

Що означають температурні рейтинги UTQG


Шини мають клас A, B або C за термостійкістю. Чим вищий температурний клас, тим вища здатність автошини безпечно працювати на високих швидкостях.


  • Клас A - для швидкості понад 185 км/год

  • Клас B - до 185 км/год

  • Клас C - до 160 км/год
  • Що означають рейтинги тяги UTQG


    Зчеплення просто відноситься до здатності гуми зупинятися транспорт на мокрому асфальті. Чим вищий клас, тим ефективніше колеса гальмують на мокрому асфальті.

    Що таке хороший рейтинг UTQG?


    У світі, де правилом є «чим рейтинг, тим краще», ми скажемо: «Так… але з великим ОДНАК…»

    Рейтинг UTQG вимірює знос протектора, температуру та зчеплення. Однак, низький рейтинг шини не обов'язково означає, що вона погана. Це просто означає, що при порівнянні з контрольною гумою, модель показала скромніші результати щодо зносу, зчеплення та температури.

    Якщо ви мало їздите, та ще й у міському циклі, а стиль водіння не агресивний, вам можуть підійти автошини середньої цінової категорії з нижчим індексом зносостійкості UTQG.

    Якщо ви керуєте спортивним автомобілем або любите агресивний стиль їзди, купуйте шини, які відповідають стилю водіння.
    Читайте та обговорюйте, та приєднуйтесь КИЇВ до нашого соціуму - Telegram або Facebook
    Ще новини





    На початок